Viisi vinkkiä täydellisen saunaillan järjestämiseen

Nainen makaa saunassa

Täydellisyyttä on harvemmin turha metsästää, koska useimmiten joku menee pieleen ja pahasti. Sikäli mikäli saunaillasta on kyse, niin todennäköisesti muutoin onnistunut ilta päätyy loukkaantumiseen tai kiivaaseen sanasotaan. Vaikka samassa seurassa urheilevat treenikaverit ovatkin yhteisen harrastuksen äärellä, eivät henkilökohtaiset kemiat välttämättä kaikessa kohtaa. Täydellisyydestä siis viis, mutta hauskaa voi aina olla!

Vinkki vitoset

Kerää kasaan hyvä porukka!

Ota huomioon saunailtaa järjestäessä itse porukka. Pohdi kenen kanssa haluat viettää hauskaa aikaa ja kenen seurassa todellakin viihdyt. Porukkaa pohtiessa kannattaa kuitenkin pohdiskella myös muiden osallistujien henkilökemioita, jotta illan aikana vältytään suuremmilta käsirysyiltä ja sanasodilta. Jos Mirkku ja Leena eivät koskaan ole tulleet toimeen keskenään, kannattaakin pohdiskella onko kohteliasta kutsua heitä molempia. Tuskin kannattaa, koska ilta on piloilla siinä vaiheessa kun heidän katseensa kohtaa ensikertaa ja molemmat kipittävät mökömökö-puuhun.

Saunailta saattaa olla hauskempi pienellä porukalla, jossa todella on vain ne omat parhaat ystävät. Toki kaikki kaverit eivät ole ennestään tuttuja toisilleen, mutta juttuja ihmisistä kulkee aina. Vai kannattaako kuitenkin järjestää saunailta suuremmalla porukalla, jotta kaikilla mahdollisuus tutustua myös uusiin ihmisiin.

Paikka, jossa on tekemistä

Jos kyseessä on saunailta, niin varmasti mimmit ovat valmiita myös saunomaan. Unohtamatta sitä aina odotettua paljua. Järjestä siis saunaillan paikaksi viihtyisä saunallinen mesta, jossa on myös mahdollisuus paljuilla. Mikäs sen hienompaa, kuin mimmien kesken lämmittää saunaa ja paljua kaupungin sykkeessä.

Kattohuoneistossa sijaitseva vuokrattava saunatila, jonka parvekkeella pääsee lillumaan paljuun. Varmasti toimii ihan jokaiselle. Kaupungin syke ja samalla rentoutuminen. Varsinkin Tampereen hienoista saunatiloista löytyy tällaisia vaihtoehtoja erityisen paljon – lähialueen seurat siis huomio!Paikan valinnassa kannattaa toki ottaa huomioon myös yöpymismahdollisuus. Varaa paikka siis sen mukaan, että kenenkään ei tarvitse illan aikana poistua mestasta, jos niin ei halua. Ja kyllä, jokaiselle pieni oma nukkumasoppi. Vaikka nukkuminen tapahtuisikin ilmapatjalla, niin mahdollisuus on sekin! Valmistaudu siis railakkaaseen saunailtaan ja seuraavan päivän kauhukrapulaan.

Yksinkertaisuus

Monet ajattelevat, että saunaillassa tulee olla hienot tarjottavat ja hienoa ohjelmaa. Nou! Helpoimmalla pääsee, kun kehottaa jengiä ottamaan pussikaljat mukaan ja Spotify rallattaa musiikkia läpi yön. Suurempaa ohjelmaa ei kannata suunnitella, kyllä itse osallistujat varmasti keksivät hyvää ohjelmaa illan aikana jos kyseessä vain suinkin on hyvä porukka!

Känniruokaa

Kuten saunailloissa yleensä, tarkoituksena on nauttia alkoholituotteita. Ja nauttiessa alkoholituotteita tulee varmasti nälkä. Varaudu siis saunaillassa purtavaan ja ehkä hieman raskaampaankin syömiseen.

Pähkinät, karkit, sipsit ja muut mahdolliset naposteltavat menevät kuin kuumille kiville. Ja kyllä, alakerran kebab-ravintola todennäköisesti pystyy tarjoilemaan kotiinkuljetuksena koko porukella raskaamman syötävän. Älä siis stressaa syötävistä, koska hätä aina keinot keksii. Mutta muista kuitenkin, että nälkä tulee joka tapauksessa.

Ota rennosti.

Illan aikana varmasti sattuu ja tapahtuu ja jokin menee pieleen. Älä kuitenkaan stressaa siitä. Rennosti ottamalla kaikilla tulee olemaan huippuhauskaa ja vaikka pieniä haavereita tai vahinkoja sattuisikin, niin jatkossa niistä saa vain hupaisat naurut. Rento ja hauska meninki, niin hauska saunailta on taattu!

Täältä vielä vinkkejä rentoon elämään: hyvaterveys.fi/artikkeli/mieli/stressi_pois_12_askelta_rennompaan_elamaan